måndag 20 september 2010

Ta debatten

Snälla Alliansen. Ta nu debatten med SD så att de inte växer ytterligare till nästa val. Se på Landskrona, där har de etablerade partierna debatterat och snackat och till följd ett minskat stöd för SD. Förhoppningsvis har landskronaborna insett att extremism inte leder någon vart, utan att problemen måste lösas mer nyanserat.

För problem finns, det går inte att bortse ifrån. Att enbart inrikta sig på muslimer och araber och utmåla dem som det största hotet mot Sverige idag, som SD gör, det är rasism.

Men att ta ansvar för ett lands lyckade integrering av invandrare och att ta vara på all kompetens som kommer hit, att reglera och kräva för att få till ett framgångsrikt mångkulturellt samhälle, det är inte rasism. De som kommer hit ska inte bara slussas in och lämnas därhän, det måste ställas krav likaväl som det ska ges rättigheter. Att ställa krav är inte rasism.

"Sverigedemokraternas närvaro på scenen bemöttes under valrörelsen på fel sätt av de etablerade partierna. Man undvek att gå in i en diskussion kring de frågor som är centrala för detta nya parti. Ett mönster upprepades därmed från valrörelsen 2006 då man undvek att diskutera Europafrågor och jämställdhet av rädsla för att uppmärksamma frågor som kunde gynna Junilistan respektive Feministiskt initiativ. Självfallet skulle man tidigt i år ha tagit upp en seriös diskussion kring invandring: både om de problem och de fördelar som är knutna till den. I stället hamnade man i en diskussion bara om de parlamentariska konsekvenserna av ett eventuellt inträde av Sverigedemokraterna i riksdagen."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar